Top 5

szamokbafojtva.blog.hu

Mert a számokat szereted.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

6 betegség, amit az alváshiány okozhat

2017.02.13. 21:59 | arisztotela | Szólj hozzá!

SÚLYOS SZAVAK !Megrázó vallomásra szánta el magát egy gyerek, mikor rájött, mit is tett az édesanyja. Tanulságos. EGY GYEREK MEGINDÍTÓ VALLOMÁSA:...

SÚLYOS SZAVAK !
Megrázó vallomásra szánta el magát egy gyerek, mikor rájött, mit is tett az édesanyja. Tanulságos.

EGY GYEREK MEGINDÍTÓ VALLOMÁSA: AMIKOR RÁJÖTT, MIT IS TETT A SAJÁT ANYJA
loading...

„Egyszer, ha a gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, neki is elmondom majd...”
"Egyszer, ha a gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani:
Annyira szerettelek, hogy:
- mindig megkérdeztem, mikor és kivel mész el, és mikor jössz haza;
- megálltam, hogy az új kerékpárodra spórolj, annak ellenére, hogy egyszerűen megvehettem volna neked,
- hagytam, magadtól jöjj rá, az új legjobb barátod nem is olyan tökéletes;
- megbüntettelek azzal, hogy kitakarítsd a szobádat, s ezzel tölts el 2 órát annak ellenére, hogy én 15 perc alatt elvégeztem volna;
- hagytam, lásd haragomat, könnyeimet, hogy megértsd, én sem vagyok tökéletes;
- nem vállaltam magamra a felelősséget tetteidért, még akkor sem, ha később a büntetés kemény volt, s nekem majd megszakadt a szívem.
De legalább annyira szerettelek, hogy nem véltem nemet mondani, még ha tudtam is, nem értesz meg, és lehet talán egy kis időre ezért meg is gyűlölsz.
Ezek voltak számomra a legnagyobb kihívások.
És ma meg vagyok elégedve, mert a kihívásokat legyőztem. És legyőzted te is.
Egyszer majd a gyerekeid nagyok lesznek arra, hogy megértsék, szüleik cselekedeteit, ezt mondod nekik: „Édesanyád nem rossz, mikor gondoskodik rólad.”
Én már tudom, az anyukám volt a világon a legjobb, annak ellenére, hogy akkor épp az ellenkezőjét gondoltam.
Míg a többi gyerek reggelire is ehetett cukorkát, nekem gyümölcsöt, zöldséget kellett, meg pirítóst, meg tojást. Míg a többiek limonádét ihattak ebédre és édességeket ehettek, nekem levest, húst, salátát kellett ennem. És légy nyugodt, a vacsoránk is más volt, és én mindig azt hittem, csak azért, mert nem szeret, nem akar adni.
Anyukámnak mindig tudnia kellett, hol és kivel töltöm a szabadidőmet. Tudnia kellett, kik a barátaim és mit csinálunk együtt. Akkor azt gondoltam, ez rosszabb, mint a börtönben. Még dolgoznunk is kellett, edényt elmosni, eltörölni, felmosni, megetetni a kutyát. Akkor arra gondoltam, anya miatt kimaradok rengeteg élményből, amit a többiek átélhettek. Mindig azt akarta, hogy csak az igazat mondjam. Néha még a gondolataimat is tudta olvasni. Nagyon idegesítő volt. Még arra is ügyelt, hogy mossak fogat, mosakodjak és tanuljak. Néha már az járt az eszemben, el kellene szökni otthonról. Még azt sem szerette, ha mezítláb járok otthon.
Ma már saját családom van, jól nevelt vagyok és tisztelem az embereket, anyának sikerült bennem tartania a becsületet, a toleranciát, a veszély megérzését és elkerülését. Annak ellenére, hogy gyermekeim is néha biztos olyanokat fognak rólam gondolni, mint én régen az édesanyámról, tudom, a leghelyesebb útra vezetett, s nekem is ezt kell tennem. Megértettem, hogy a nevelés nagy szeretetben, felelősséggel lehet csak gyermekeim boldogságára.
Igen, nagyon sok olyan édesanyára lenne szükség, amilyen az enyém…"
Tetszett? Akkor oszd meg mással is!
 
Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!
Forrás: tudnodkell.info

14 HELYES/HELYTELEN női testtartás amivel jó lenne tisztában lenni

2017.02.13. 21:58 | arisztotela | Szólj hozzá!

f2-3

.

f3-3

loading...
.

f4-3

.

f5-3f6-3f7-3f8-3f9-3f10-3f11-3f12-3f13-3

 

 

Vannak, akik nem szeretik, hogy fényképezzék őket, mert nem tartják magukat fotogénnek. Azonban a legfontosabb dolog a fényképezéskor, hogy hogyan tartjuk a kezünket, l

loading...
ábunkat és hová nézünk. Ha tisztában vagyunk ezekkel, akkor sokat tudunk javítani a helyzeten és a testtartásunk sokkal fotogénebb lesz.

Döbbenetes – nyomkövető van az okostelefonodon – így kapcsolhatod ki

2017.02.13. 21:56 | arisztotela | Szólj hozzá!

Sokan nem tudják, hogy a Nagy Testvér folyamatosan követi a mobilozók mozgását, s pontosan, hosszú időre visszamenően nyilván is tartja az összes...

Sokan nem tudják, hogy a Nagy Testvér folyamatosan követi a mobilozók mozgását, s pontosan, hosszú időre visszamenően nyilván is tartja az összes helyszínt, ahol megfordultak. Megmutatjuk, hogy lehet kikapcsolni a nyomon követésünket Androidon és iOS-en.
Ritka kivétellel a felhasználó mobilján leginkább bekapcsolva, alaphelyzetben van a helymeghatározó funkció, ami jól is jön, mert a segítségével például a tartózkodási helyének megfelelő időjárási információkat, térképet kap. Kevéssé ismert, hogy a szándékosan vagy véletlenül így felejtett szolgáltatás adatait a Google el is tárolja.
Érdemes megnézni ezen az oldalon, hogy milyen adatokat tart nyilván rólunk a Nagy Testvér. Alább például egy stockholmi városlátogatás egyik napjának helyszínei láthatóak.
Ha az okostelefonon engedélyeztük a helymeghatározást, akkor az előbbi oldalon láthatók az általunk leggyakrabban látogatott helyek, az összes látogatott hely, a repülő- és vonatutak, a séták – napról napra, óráról órára.
Ez egy szolgáltatás, s nem kételkedünk benne, hogy egyszer biztosan valamilyen apró betűs szövegre kattintva jóváhagytuk mindezt, de mégis meglepő, hogy miért kell visszamenően adatbázisba gyűjteni rólunk mindent. Vajon miért nem elég nyilvántartani a pillanatnyi tartózkodási helyünket ?
Akit zavar a bőkezű figyelmesség, ahogyan ilyen aprólékosan nyilvántartják, néhány lépésben kikapcsolhatja a figyelő szemeket – cserébe néhány Google-szolgáltatás használata kényelmetlenebbé válik. (Készülékenként az elnevezések némileg különbözhetnek.)
loading...
Kikapcsolás Androidon:
1. Lépjünk a Beállításokba!
2. Gördítsünk el a Tartózkodási helyhez!
3. Tapintsunk rá, s keressük meg a Google Helyelőzményeket!
4. Ezen belül a Be-t Ki-re állítsuk és válasszuk az oldal alján a Helyelőzmények törlése opciót!
5. Minden Google-fiókon végezzük el ezt a műveletsort!
Kikapcsolás iOS-en:
1. Lépjünk a Beállításokba!
2. Gördítsünk a Biztonsághoz, és válasszuk a Helymeghatározást!
3. Felül vagy legördítve kikapcsolható az alkalmazás.
4. Válasszuk és kapcsoljuk ki a Helyzetalapú iAd hirdetéseket, a Gyakori Helyeket, valamint a Népszerűek a közelben opciót!
Előzmények adatbázis törlése az interneten:
loading...
Ha már gondosan kikapcsoltunk minden követési opciót a mobilon, lépjünk a Google Idővonalára, és töröljünk mindent előzményt.
Forrás : hirado.hu

A gazdag lány kikosarazta a fiút, mert túl szegény volt. De amikor 10 év múlva újra találkoztak…

2017.02.13. 21:55 | arisztotela | Szólj hozzá!

“A fiú szerelmes lett egy gazdag ember lányába, régóta ismerte, sokszor még randizhattak is, ezért egy nap a fiú úgy döntött megkéri a lány...

“A fiú szerelmes lett egy gazdag ember lányába, régóta ismerte, sokszor még randizhattak is, ezért egy nap a fiú úgy döntött megkéri a lány kezét. Részéről igazi szerelem volt ez. A gazdag lány gúnyosan elutasította és azt mondta neki: A te havi fizetésed az én egy napi kiadásom, hogy képzelhetném el melletted a jövőm? Keress valaki mást, aki veled egy szinten van!
A fiú lelkileg nagyon megtört, olyannyira, hogy képtelen volt tovább azon a helyen élni, így elköltözött. Soha nem beszéltek egymással, egészen addig, amíg egy nap, 10 év elteltével egy bevásárló központban egymásba nem botlottak.
Ez idő alatt mindketten házasságot kötöt�töttek, a nő természetesen egy gazdag férjet választott magának, akivel nem volt a legbensőségesebb a kapcsolatuk. Inkább az érdek volt előtérben, mint a szerelem. A szegény férfi pedig feleségül vett egy gyönyörű, nagyon okos nőt, akivel annyira nagy sikert értek el, hogy gazdag, tehetős emberekké váltak.
loading...
A bevásárló központban az akkoriban gazdag lány épp a férjével vásárolt, amikor találkoztak a “szegény” fiúval. A fiú azonnal megismerte egykori szerelmét és csak annyit mondott neki kedvesen: “Szia, hogy vagy? Én feleségül vettem egy nagyon okos nőt, akinek ugyanannyi a fizetése, mint nekem!”
A nő egy darabig szótlanul állt, majd férje is köszönt a férfinak. Miután tovább haladt az egykori “szegény legény” a nő megkérdezte férjét, hogy honnan ismeri őt!
A férfi ezt válaszolta:
“Ő egy csodálatos ember, akinek az élete egy elég szomorú történet. Egyszer azt mondta nekem, hogy élete szerelme elhagyta őt azért, mert nem volt elég pénze. Emiatt nagyon keményen dolgozott és mára egy multi-milliomos üzletember lett, akié ez az egész bevásárló központ is, ahol te milliókat költesz. Biztos nagyon szerencsés lenne ma az a nő, aki akkor faképnél hagyta, nem Drágám?!”
A nő csak nézett, de nem szólt egy szót sem….”
Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.

2017.02.13. 21:53 | arisztotela | Szólj hozzá!

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem. Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra,...

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok
megyek, lefekszem.
Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra,
elöblítette a popcornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi
ebédhez,
leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tányért,
kanalat tett az
asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.

Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a
mosógépbe,kivasalt egy polót. Felvarrta a lelogó gombot. Felvett néhány
ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a
telefont a töltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a
növényeket, kiürítette a
szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni.
loading...
Van itt bármi különleges?
Tudod már a nők miért élnek tovább...?
MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK TEREMTVE.....
és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!

Dolgozók figyelem, mindenkit érint – végzettséghez kötik a munkavállalást – nem dolgozhat, aki nem tudja bizonyítani a végzettségét, képzettségét loading... (sc_adv_o

2017.02.13. 21:52 | arisztotela | Szólj hozzá!

Nem léphet munkába, aki nem tudja bizonyítani a végzettségét, képzettségét A munkavállalók bejelentésébe 4 új adat került 2016-tól. Meg kell adni a...

Nem léphet munkába, aki nem tudja bizonyítani a végzettségét, képzettségét
A munkavállalók bejelentésébe 4 új adat került 2016-tól. Meg kell adni a dolgozónak a végzettségét, a szakképzettségét, a szakképesítését, továbbá az ezt igazoló okiratot kibocsátó intézmény nevét és az okiratszámát is.
loading...
Ha megkövetelik ezeket az adatokat, akkor előfordulhat, hogy dolgozó nem tud majd munkába állni, hiszen a bejelentés nélkül való foglalkoztatás milliós bírsággal járhat, a könyvelők pedig nem biztos, hogy hiányos bejelentéseket küldenének be. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) viszont befogadja (a kitöltési útmutató szerint) “szakképesítéssel nem rendelkezik” szöveget, ezért az MKOE becslése szerint minden második bejelentésnél a bérszámfejtők ezzel, vagy valami hasonló szöveggel át fogják lépni ezt a rovatot.
Az ellenállás azért is jogos, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bürokratái a pályaelhagyókra vonatkozó adatok begyűjtéséért nem kívánnak tenni semmit. Ha néhány év múlva kiderül, hogy a hiányos bejelentések és a historikus adatok hiányában az előírás nem érte el a célját, akkor egyszerűen kivezetik a rendelkezést a jogszabályból. Pedig az adatok a minisztériumoknál és az Oktatási Hivatalnál rendelkezésre állnak, csupán össze kellene fésülni azokat a NAV munkáltatói bejelentéseivel. Az MKOE erre javaslatot is tett, de az elmúlt fél évben még válasz se érkezett.
Miután ez egy elhibázott és adminisztrációt növelő szabályozás, az jár jól, aki a kormány intézkedéséig kivár!
(MTI)

Úgy döntött hozzámegy mozgássérült vőlegényéhez. Az esküvő napján azonban a férfi egy nem várt dolgot tett!

2017.02.13. 21:49 | arisztotela | Szólj hozzá!

ERRE AZ ESKÜVŐRE EGÉSZEN BIZTOSAN AZ ÖSSZES VENDÉG EMLÉKEZNI FOG. MI NEM BÍRTUK KI KÖNNYEK NÉLKÜL VÉGIGNÉZNI A TÖRTÉNETET! A vőlegény...

ERRE AZ ESKÜVŐRE EGÉSZEN BIZTOSAN AZ ÖSSZES VENDÉG EMLÉKEZNI FOG. MI NEM BÍRTUK KI KÖNNYEK NÉLKÜL VÉGIGNÉZNI A TÖRTÉNETET!

A vőlegény meglepetés-ajándékától az egész életük megváltozott. A férfi 13 évvel ezelőtt eltörte a lábát, és egy idő után sajnos odáig súlyosbodott a probléma, hogy amputálni is kellett.

 

Kevin Taylor egy súlyos izomsorvadásos, RSD betegségben szenvedett. Az orvosok szerint eddig ilyen súlyos változatával még nem találkoztak a betegséggel. A férfi lábát 2009-ben amputálni kellett. Kevin azonban nem adta fel, kitartó volt és bátor. Nagy elhatározással úgy döntött, hogy bármilyen nehéz is lesz, ő bizony lábra fog állni.
Ennek érdekében pedig mindent meg is tett. Soha nem panaszkodott, hogy milyen nehéz az élete, küzdött erős hittel, és el is érte a célját.

 

loading...
Az esküvőjük napján, amikor a szertartás közben a pap arra kérte a jelenlevőket, hogy álljanak fel, tudták, hogy ez a kerekesszékben ülő Kevin számára lehetetlen. Azonban csoda történt, a férfi felállt a székből! A felesége, és a násznép is alig hitt a szemének, alig kaptak szavakat a meglepetéstől. Tudták, hogy Kevin hosszú ideje készül, és edz erre a pillanatra, azonban senki sem gondolta igazán, hogy egyszer talpra tud állni a férfi.
Kevin titokban fizikoterápiás kezelésre járt, és mindent alkalmat megragadott, hogy lába, és izmai egyre edzettebbek legyenek. Művégtagot is használt, annak ellenére, hogy az új láb leírhatatlan fájdalmakat okozott neki. Hosszú időn keresztül készült élete legszebb napjára. Nézd meg a videót, egészen biztosan nem úszod meg sírás nélkül.
 

SENKI SEM TUDJA, HOGY MÉRGEZŐ PENÉSZ BÚJIK MEG A MOSÓGÉPBEN! ÍGY SZABADULHATSZ MEG TŐLE!

2017.02.13. 21:43 | arisztotela | Szólj hozzá!

A mosógépek azért vannak, hogy megtisztítsák, fertőtlenítsék a ruhákat és jó illatot adjanak nekik. Azonban sok mosógép éppen ennek ellenkezőjét teszi, mivel tele van baktériumokkal teli penésszel, ami kellemetlen, dohos szagot ad a ruháknak.

A mosóép tökéletes táptalaj a penész számára. Meleg, nedves környezetet biztosít, amiben a penész gyorsan tud növekedni. Az elöltöltős mosógépek még fogékonyabbak a penészedésre, mivel rendszerint légmentesen záró gumi tömítéssel rendelkeznek, ami megakadályozza, hogy a tömítés távozni tudjon a mosógépből.

Eltekintve a kellemetlen szagtól a penész komoly egészségi problémákat is okozhat. Sokan érzékenyek rá és allergiás tüneteket is okozhat, mint a viszketés, a nehézlégzés vagy a bőrirritáció.

Ha valaki komolyan allergiás a penészre vagy nagyobb mennyiségű penésznek van kitéve, súlyos reakciók léphetnek fel. Ilyen a láz, a légszomj vagy a fertőzések kialakulása a tüdőben.

Így szabadulhatunk meg a mosógépben lévő penésztől

Megszabadulni tőle nem könnyű, mivel a nem látható helyekre is befészkeli magát. Jó esély van arra, hogy az alapos takarítást is túlélik a penészgombák és újra szaporodásnak indulnak. Fontos, hogy erős és hatékony gomba elleni szereket és fertőtlenítőket használjunk a mosógép tisztításakor. Azonban sok ilyen tisztítószer tele van káros anyagokkal, melyek pont úgy árthatnak a légutaknak, mint maga a penész.

loading...
Ezért most bemutatjuk, hogyan lehet teljesen természetes összetevőkkel kiirtani a penészt a mosógépből

Az ecetről bebizonyosodott, hogy gyakran a gyári készítményeknél is hatékonyabb gombaölő. Megfizethető és nincs semmilyen káros mellékhatása, így használata biztonságos is.

A citromlé hatékony gombaölő és antibakteriális anyag. Kimutatták, hogy vízben és nedves körülmények között is képes elpusztítani a kórokozókat, ezért is tökéletes a mosógép megtisztításához. Nem utolsósorban pedig kellemes illatot hagy maga után.


Ecetes-citromos penészirtó

Ezt a keveréket elkészíteni hihetetlenül egyszerű.

Keverjünk össze egy bögre desztillált ecetet egy negyed bögre frissen facsart citromlével. Keverjük el alaposan, majd töltsük egy szórófejes flakonba. Fújjuk a penészes felületre és hagyjuk hatni 20-30 percig. Itassunk át egy törlőruhát a keverékkel és addig törölgessük fel a felületet, amíg a penész teljesen el nem távolítható.

Ne felejtsük el néhány havonta ellenőrizni a mosógépet és ha a penészedés jeleit tapasztaljuk, vessük be újból ezt a csodaszert!

bidista.com

A PETYHÜDT KAROKAT 5 EGYSZERŰ GYAKORLATTAL, FESZESEBBÉ TEHETED!

2017.02.13. 21:36 | arisztotela | Szólj hozzá!

A karokon hamar megjelenhetnek a zsírpárnák, még akkor is, ha alapvetően karcsú testalkatúak vagyunk. Néhány könnyű gyakorlattal azonban megszabadulhatunk a karokon felhalmozódott zsírpárnáktól!

Ha minden nap rászánunk néhány percet, hogy otthon elvégezzük ezeket a gyakorlatokat, a karjaink sokkal feszesebbek lesznek!

Fekvőtámaszok

A fekvőtámasz megerőltető, de ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat, amivel formálhatjuk a karjainkat. Nehéznek és fárasztónak tűnhet, de hamar meghozza a várt eredményt! Nem csak a karok lesznek feszesebbek, ha rendszeresen fekvőtámaszozunk, de a mellkasunkat, a felsőtestünket és még a hasunkat is formálhatjuk így.

A gyakorlat nagyon egyszerű, a tenyerünkkel támaszkodjunk meg a padlón, majd emeljük fel a teljes testsúlyunkat, ezután közelítsünk újra a padló felé. Minél jobban leengedjük magunkat, annál jobb, hiszen így dolgoztathatjuk meg leginkább a karizmainkat.

loading...
Súlyzózás

A súlyzózás nagyon kedvelt módszer, hiszen nincs szükség speciális eszközökre, egy kézi súlyzó elegendő ahhoz, hogy otthon átmozgassuk a karjainkat. A kezdetekben kisebb súlyokkal végezzünk gyakorlatokat, hogy az izmaink ne sérüljenek.

Álljunk terpeszállásba, a lábaink egy vonalban legyenek a vállainkkal és emeljük ki a súlyzókat, a könyökünk eközben 90 fokos szöget zárjon be. A hátunk legyen egyenes, majd engedjük le a karunkat és ismételjük tovább a gyakorlatot.

Tricepsz nyújtás

Remek gyakorlat, ami a tricepszünket formálja. Üljünk le egy szék szélére, a kezeinkkel fogjuk meg a szék oldalát, a karjainkat tartsuk egyenesen és közben emeljük fel kissé a lábainkat. Nem kell magasra emelnünk, a lényeg, hogy karizomból tartsuk magunkat pár másodpercig, majd engedjük le a lábainkat és ismételjük újra a gyakorlatot.

Súlyzókat a fej fölé

Érdemes másfél kilós súlyzóval kezdeni a gyakorlatot, mert a kezdetekben megerőltető lehet, de nagyon eredményes! A lényege, hogy a súlyzókat a fejünk fölé emeljük és kitartjuk, így érhetjük el a legjobb eredményeket.

Álljunk terpeszállásba és emeljük fel a súlyzókat a fejünk fölé. A karjaink legyenek egyenesek, pár másodpercig tartsuk így, majd engedjük le a karunkat és végezzük újra a gyakorlatot.

Úszás

Az úszás minden izmunkra jó hatással van, így nem csak a karunk lehet feszesebb tőle, hanem a teljes testünket formálja. Ha meguntuk, hogy otthon edzünk, menjünk el egy kellemes helyre, ahol van egy nagy medence és kezdődhet is az edzés.

A karúszás az egyik legjobb módszer ahhoz, hogy rövid idő alatt vékonyabbak és feszesebbek legyenek a karjaink. Úszás közben a karmozdulatokra figyeljünk, ne lábbal hajtsuk magunkat, végezzünk minél több mozdulatot a karjainkkal. Akár vízi tornára is elmehetünk, így még jobban átmozgathatjuk a karjainkat és a teljes testünket.

Szép eredményeket érhetünk el, ha a gyakorlatokat ötvözzük és rendszeresen átmozgatjuk a karjainkat. Már néhány hét után feszesebbek és formásabbak lehetnek a karjaink, ha csupán ezeket az egyszerű tornamozdulatokat végezzük.

bidista.com