Top 5

szamokbafojtva.blog.hu

Mert a számokat szereted.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Dolgozók figyelem, mindenkit érint – végzettséghez kötik a munkavállalást – nem dolgozhat, aki nem tudja bizonyítani a végzettségét, képzettségét loading... (sc_adv_o

2017.02.13. 21:52 | arisztotela | Szólj hozzá!

Nem léphet munkába, aki nem tudja bizonyítani a végzettségét, képzettségét A munkavállalók bejelentésébe 4 új adat került 2016-tól. Meg kell adni a...

Nem léphet munkába, aki nem tudja bizonyítani a végzettségét, képzettségét
A munkavállalók bejelentésébe 4 új adat került 2016-tól. Meg kell adni a dolgozónak a végzettségét, a szakképzettségét, a szakképesítését, továbbá az ezt igazoló okiratot kibocsátó intézmény nevét és az okiratszámát is.
loading...
Ha megkövetelik ezeket az adatokat, akkor előfordulhat, hogy dolgozó nem tud majd munkába állni, hiszen a bejelentés nélkül való foglalkoztatás milliós bírsággal járhat, a könyvelők pedig nem biztos, hogy hiányos bejelentéseket küldenének be. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) viszont befogadja (a kitöltési útmutató szerint) “szakképesítéssel nem rendelkezik” szöveget, ezért az MKOE becslése szerint minden második bejelentésnél a bérszámfejtők ezzel, vagy valami hasonló szöveggel át fogják lépni ezt a rovatot.
Az ellenállás azért is jogos, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bürokratái a pályaelhagyókra vonatkozó adatok begyűjtéséért nem kívánnak tenni semmit. Ha néhány év múlva kiderül, hogy a hiányos bejelentések és a historikus adatok hiányában az előírás nem érte el a célját, akkor egyszerűen kivezetik a rendelkezést a jogszabályból. Pedig az adatok a minisztériumoknál és az Oktatási Hivatalnál rendelkezésre állnak, csupán össze kellene fésülni azokat a NAV munkáltatói bejelentéseivel. Az MKOE erre javaslatot is tett, de az elmúlt fél évben még válasz se érkezett.
Miután ez egy elhibázott és adminisztrációt növelő szabályozás, az jár jól, aki a kormány intézkedéséig kivár!
(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://szamokbafojtva.blog.hu/api/trackback/id/tr10012255596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása